Collectie herfst/winter 2018

Collectie AW18/19

from Lisbon with Love

 

Deze herfst/winter collectie vindt zijn oorsprong in Lissabon, Portugal. Een week lang heb ik me ondergedompeld in de oude en nieuwe architectuur, natuur,  kleuren, (street)art, mensen en gewoontes van deze levendige stad.

 

Het kleurenpallet is voornamelijk gebaseerd op de natuur en architectonische kunst in Portugal. Respectvol het oude met het nieuwe combineren is erg belangrijk in Lissabon. Van het zichtbaar eren van de ouderen in de oude buurten van de stad, tot het versmelten van de streetart met de oude architectuur en handwerken.

In deze collectie zijn oude haakpatronen geherintroduceerd, zoals mijn oma vroeger al deed bij het maken van mijn moeders trouwjurk in de jaren 70.

 

De muze voor deze collectie is de grondlegger van de Fado: Maria Severa. Ze toonde dat kuisheid en lichte zede hand in hand kunnen gaan. Het contrast tussen sexy en onschuldig is daarom een thema in de ontwerpen, net als de vrouwelijke kracht van kwetsbaarheid.

 

Ten slotte zijn er grotendeels duurzaam gefabriceerde stoffen zoals modal en lyocell gebruikt in deze collectie. De productie is op kleine schaal in Nederland tot stand gekomen.

                                                                                                                                                                                   sweater alleen nog in licht-grijs verkrijgbaar